16 Nisan 2012 Pazartesi

FENERBAHÇE 7-6 KAYSERİSPOR (Penaltılar)

Fenerbahçe, Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final maçında, sezon boyunca sürdürdüğü şampiyonluk yarışındaki inadını, Kayserispor maçında da gösterdi. 2-0 yenik duruma düştüğü maçı çevirerek 90+2'de, Moussa Sow'un attığı golle maçı uzatmalara götürdü ve penaltılarda rakibini yenerek adını yarı finale yazdırdı. 

Fenerbahçe, Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final maçında Kayserispor ile Ankara 19 Mayıs Stadı’nda karşılaştı. Normal süresi 2-2 eşitlikle biten karşılaşmanın uzatma devrelerinde başka gol olmayınca penaltı vuruşlarına geçildi. Penaltı atışlarında rakibine 5-4 üstünlük sağlayan Takımımız yarı finale yükseldi.

Karşılaşmanın ilk yarısını 43. dakikada Amrabat’ın golü ile 1-0 önde tamamlayan Kayserispor, ikinci yarıda  2-0 öne geçti. Tam 1 dakika sonra Cristian Baroni’nin golü ile rakibine yanıt veren Fenerbahçe, 90+2’de Mousa ile skoru 2-2’ye getirdi ve maçta uzatma devrelerine geçildi. Golden dakikalar önce oyuna giren Semih Şentürk, uzun bir aradan sonra yeşil sahalara kavuşurken yaptığı asist ile golün mimarlarından biri oldu. 



Maçın normal süresi içerisinde Kayserispor kalecisi Gökhan'ın vakit geçirmeye yönelik yaptığı hareketler Kayserispor Teknik Direktörü Şota'yı bile isyan ettirdi.

Uzatma bölümlerinde iki takımda skoru değiştiremeyince müsabakada penaltı vuruşlarına geçildi. Penaltı atışlarında Semih, Ziegler, Serdar, Sow ve Boroni’nin ayağından bulduğu gollerle rakibine 5-4’lük üstünlük sağlayan Fenerbahçemiz, kupada yarı finale yükseldi.

Maç sonrası sevincini birbirleriyle ve taraftarlar ile paylaşan Fenerbahçeli futbolcular önemli bir maçı çevirerek elde ettikleri galibiyet ile birlikte uzun zamandır ihtiyaçları olan moral ve özgüveni kazandıklarını belirttiler.





Stat: 19 Mayıs
Hakemler: Özgür Yankaya, Serkan Gençerler, Erdinç Sezertam
Fenerbahçe: Mert, Gökhan, Serdar, Yobo, Ziegler, Baroni, Mehmet Topuz, Dia (Dk. 62 Özer), Caner (Dk. 82 Semih ), Stoch (Dk. 62 Bienvenu), Sow
Kayserispor: Gökhan, Pekarik, Eren, Khizanishvili, Hasan Ali, Riveros, Abdullah, Troisi, Amrabat (Dk. 112 Biseswar), Furkan (Dk. 90 2 Okay), Kujovic
Goller: Dk. 43 Amrabat, Dk. 47 Kujovic (Kayserispor), Dk. 49 Baroni, 90+2 Sow (Fenerbahçe)
Sarı kartlar: Dk. 59 Eren, Dk. 70 Troisi, Dk. 78 Kujovic, 90+2 Khizanishvili, Dk. 90+2 Furkan, Dk. 98 Riveros (Kayserispor), Dk. 87 Sow, Dk. 95 Serdar, Dk. 98 Semih, Dk. 103 Gökhan (Fenerbahçe)





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder