24 Şubat 2012 Cuma

MAÇIN ADAMI: FENERBAHÇELİ KADIN TARAFTARLAR

Geçtiğimiz Cumartesi günü Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu Stadı'nda bir tarihi gün daha yaşandı. Buz gibi havaya aldırış etmeyen on binlerce Fenerbahçeli kadın taraftar, dalga dalga Kadıköy'e aktı. Maç öncesi stada giden bütün yolları adeta ablukaya alan Fenerbahçeli kadınlar, maç öncesi statta yaptıkları şovlar ve tezahüratlarla takımlarına büyük moral aşıladılar.
Maçın başlama düdüğünün ardından başlayan ve 90 dakika boyunca bitmeyen çığlıklar, (her ne kadar TV başındakileri rahatsız ettiği söylense de) sonradan Gökhan Gönül'ün açıklamasıyla da öğreniyoruz ki, futbolculara büyük güç vermiş.


Maçın başında gelen golle büyük sevinç yaşayan taraftarlar, Sivasspor'un golleriyle üzüntüye boğulsalar da hiç pes etmediler. Çünkü kadın-erkek herkesin bildiği bir gerçek vardı. Maç boyu bu haykırıldı: "Burası Kadıköy, buradan çıkış yok!" Topun rakip takıma her geçişinde ıslıklarla yankılanan stat, bu kez çığlıklar ve uğultuyla çalkalandı. Normal maçlarda da statta bulunan bir taraftar olarak içim içimi yedi: "Bizler inandık, siz de inanııın, bizim için bu maçı alııın..." Bu söylenmeliydi, takımın inanmaya ihtiyacı vardı; şimdi tam da bu tezahüratın sırasıydı. Ama binlercesi stada ilk kez gelen taraftardan bunu beklemek haksızlık olurdu derken... İnancın sesi yavaş yavaş tüm stadı kapladı... Şükrü Saraçoğlu, bu tezahüratla inledi. Ve ardından ne zamandır statta duymadığım başka bir tezahürat geldi : " Vur, kır, parçala, bu maçı kazan!"

 
 Tüm bu inançlı kitleye, tutkulu taraftara futbolcular da kayıtsız kalmadı. Taraftarın göz bebeği kaptan Alex bir golle karşılık verdi bu bitmeyen desteğe...


Fenerbahçe'nin golü sonrası art arda gelen ataklar ile iyice coşan stat, Alex'in korner kullanmak için köşe gönderine gelmesiyle adeta çılgına döndü.


Maraton ve Türk Telekom tribünlerinden maçı izleyen kadın taraftarlar, dünyaca ünlü Pop yıldızlarını kıskandıracak şekilde çığlıklar atarak karşıladılar kaptan Alex'i... Diğer köşe gönderine gittiğinde de manzara değişmedi. Bu sefer Fenerium ve Telekom'dan gelen çığlıklar, yanımızdaymış gibi ulaştı karşı tarafa... Eminim Alex'in kendisi de şaşırmıştır, futbol sahalarında görülmemiş bu sevgi gösterisine... Ardından da 2. golüyle de karşılığını verdi zaten kaptan: 3-2.


Fenerbahçe'nin öne geçmesi statta bayram havası yarattı adeta. Tanıyan, tanımayan herkes birbirine sarılıyordu... Bu arada futbolcular özelindeki sevgi gösterilerinden bahsederken Volkan ve Gökhan Gönül'ü de atlamamak gerekir. Gökhan'ın her taç atışı, taç kullandığı tarafın: "Gökhan Gönül oley" sesleri eşliğinde gerçekleşirken, ilk yarıda yaptığı kurtarışları alkış ve tezahüratla karşılanan Volkan'ın, ikinci yarıdaki her bir kurtarışı, gol atmış bir futbolcu muamelesi gördü. Emre Belezoğlu'nun golü ile bu tarihi maçın skoru belirlenirken, zorlu mücadeleyi çevirmeyi başaran Fenerbahçeli futbolcular, golün ardından adeta sevinç yumağına döndüler. 


Maçın bitiş düdüğünün ardından stat tam bir şenlik havasına büründü. Bu maç için özel olarak hazırlanan yaldızlı konfeti yağmuru, futbolcuların taraftarı selamlamaları sırasında statta "yıldız yağmuru" havası estirdi. Böylece Fenerbahçe kulübü de, "seyirci'siz maç cezası"nda takımlarını yalnız bırakmayarak, sonuna kadar destek veren Fenerbahçeli kadın ve çocuk taraftarlarını futbolcularıyla beraber "yıldız yağmuru" ile selamladı.



Ve son olarak her zamanki gibi maçın golleri...
İyi seyirler...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder