6 Şubat 2012 Pazartesi

FENERBAHÇE 2-0 BEŞİKTAŞ


Fenerbahçe, kendi evinde ağırladığı Beşiktaş'ı, 2-0 gibi bir skorla yenerek, Şükrü Saraçoğlu'nda bir galibiyete daha imza attı. Fenerbahçe, Beşiktaş karşısında kazandığı bu maçla tarihindeki 1001. galibiyetine ulaştı.



Maç öncesi stadı karnaval alanına çeviren Fenerbahçe taraftarı, tribünleri tamamen doldurmuştu.


Fenerbahçelilerin statta pankart açarak davet ettiği Beşiktaşlıların da hazır bulunduğu karşılaşma öncesi, Beşiktaş taraftarının stada geliş anına tanık oldum. Fenerbahçe'ye ettikleri küfürlü tezahüratlar eşliğinde Söğütlüçeşme'ye gelen taraftarların, stada güvenli bir şekilde geçişinin sağlanması için, orada bulunan ben ve benim gibi yüzlerce Fenerbahçe taraftarı, stadın karşı tarafında bekletildik. Ancak derbinin gergin atmosferine bakarak aksi bir durumun tatsız bazı olaylar çıkartabileceğini kestirmek güç değil.

Maç başlamadan hemen önce Migros tribününde dev Fenerbahçe Bayrağı, Maraton üst'te ise dev Türk Bayrağı açıldı. Telekom tribününde ise kartonlar eşliğinde yine bir koreografiye imza atıldı. Bu seferki  koreografi haklı davamıza göndermede bulunuyordu.


Fenerbahçe hızlı başladığı maçta golü 14. dakikada Yobo ile buldu.


Volkan ilk golün ardından böyle sevindi.

Yobo golünün ardından sevincini takım arkadaşları ile paylaştı.



Maçın başladığı andan itibaren Beşiktaşlı taraftarlar tarafından yakılan meşelaler, kendi pankartlarının yanmasına neden olurken, tüm tribünü dumanlar kapladı. 


Bu esnada yaralanan bir taraftarın sedyeyle dışarı çıkartılması üzücü sahneler oluşturdu. Ancak Beşiktaşlılar'ın, yaktıkları meşaleleri Fenerbahçe tribünlerine göndermesi üzerine, karşılıklı gergin anlar yaşandı.


Kaleci Volkan maç boyunca dikkatliydi. Çok kritik pozisyonlar olmasa da Beşiktaş tarafından kaleye yöneltilen topları ustaca kurtarmasını bildi.

Emre ve Gökhan henüz sakatlıkları geçmemiş olmasına rağmen sahaya çıkıp mücadele ettiler. Ancak her iki oyuncu da tüm çabalarına rağmen 90 dakikayı tamamlayamadılar. Ağrılar ile oynayan her iki futbolcumuza da maçın ardından, teknik direktör Aykut Kocaman'ın teşekkür ettiği öğrenildi.


90+2. dakikada Stoch’un akıllı pasıyla topla buluşan Caner, bekletmeden topu ceza sahası içindeki Sow’a gönderdi. Fenerbahçemizin yeni transferi Sow, meşin yuvarlağı filelere göndererek, farkı 2’ye çıkardı: 2-0. Böylelikle, maç boyunca "hadi Sow bir gol atsın" dileğim yerine gelmiş oldu.



Gol sonrası takım arkadaşları Sow'a koştu




Maçın bitiş düdüğünün ardından Fenerbahçeli futbolcular kenetlenerek sevinç gösterilerinde bulundular.

 


Ve  tabii taraftarlar takımlarını tribünlere çağırdılar.


 


FENERBAHÇE: 2 - BEŞİKTAŞ: 0
Stat
: Şükrü Saracoğlu

Hakemler: Özgür Yankaya, Erdinç Sezertam, Orkun Aktaş
Fenerbahçe: Volkan, Gökhan Gönül (Dk. 41 Orhan), Yobo, Serdar, Ziegler, Cristian, Emre (Dk. 56 Selçuk), Mehmet Topuz, Stoch, Alex (Dk. 84 Caner), Sow
Beşiktaş: Cenk, Tanju (Dk. 72 Ekrem), Egemen, Sivok, Ersan (Dk. 76 Necip), Holosko, Ernst, İbrahim Toraman, Veli (Dk. 80 Edu), Simao, Mustafa Pektemek
Goller: Dk. 14 Yobo, Dk. 90 2 Sow (Fenerbahçe)
Sarı kartlar: Dk. 42 Veli Kavlak, Dk. 60 İbrahim Toraman, Dk.70 Tanju Kayhan, Dk. 90 Simao (Beşiktaş), Dk. 43 Emre Belözoğlu (Fenerbahçe)


Son olarak sizi maçın önemli dakikaları ve goller ile baş başa bırakıyorum... :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder