16 Nisan 2012 Pazartesi

FENERBAHÇE 2-0 TRABZONSPOR

Avni Aker'de, 61. dakikada kirli çamaşırlarını sahaya dökenlere karşılık, Şükrü Saraçoğlu'nda 61. dakikada Moussa Sow'umuzun tertermiz golü! Manzara çok net, gerçek bu; ilahi adalet!


Fenerbahçe'nin, 3 Temmuz'dan bu yana yaşadığı sıkıntılı süreci, (kulüp olarak kendileri de soruşturma altında olmalarına rağmen), Trabzonspor için fırsata çevirmek istercesine sergiledikleri negatif ve agresif tavırlarıyla iki kulüp arasında gerginliğe yol açan TS yöneticileri, Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu'nda oynanacak maçın öncesinde TFF'ye gönderdikleri tehtid kokan mektup ile gündemdeydiler yine. Kendilerini 2010-2011 sezonunun şampiyonu ilan ederek, kupanın "ivedelikle" kendilerine verilmesini buyurmuşlar, aksi takdirde UEFA'ya gideceklerini öne sürmüşlerdi. 
Kendi evlerinde gerçekleşen maçta taraftarlarının cana kast eden tavırlarına ve taşkınlıklarına seyirci kalan, maç sonrası açıklamalarıyla bu olayları ört bas etmeye çalışan, hatta sahaya atılan bıçağı Volkan'ın eldiveninde saklamış olabileceğini söylecek kadar akıl dışı demeçler veren TS yöneticilerinin başkanı, maç sonrası TV kanallarına bağlanıp, 90 dakika boyunca hiçbir kötü söz sarf etmeyen Fenerbahçe taraftarını şikayet etmiş, kendisine küfür edildiğini iddia etmekten çekinmemişti.
İşte Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu'ndaki Fenerbahçe-Trabzonspor maçı böyle bir süreçte cereyan etti. Maç günü Bağdat Caddesi'nde gerçekleştirilen yürüyüş ile Fenerbahçelerine bağlılıklarını bir kez daha gösteren Fenerbahçe taraftarı bu maç için de tribünlerde yerlerini almıştı.

Maçın başlama vuruşu ile birlikte bütün istek ve hırslarını ortaya koyan Fenerbahçeli futbolcular ve taraftarlarının da verdiği destek ve güç ile birlikte bu sezonun en iyi futbolunu ortaya koyuyorlardı. Geçtiğimiz sezon kazandıkları şampiyonluktaki alın terlerini, bir kez daha akıtıyor, üzerlerinde taşıdıkları çubuklu formanın kutsallağına leke sürenlere en güzel cevabı veriyorlardı.

Şükrü Saraçoğlu'ndaki ilk gol nefis bir uzak şut ile Baroni'den geldi. Fenerbahçe'nin sürpriz golcülerinden Christian Baroni Fenerbahçe'yi öne geçiren golü atarken, tribünleri de sevince boğdu. 2. golün sahibi ise Fenerbahçe'nin gol silahi Moussa Sow oldu.

Sow, Avni Aker'de, 61. dakikada sahaya atılan kirli çamaşırlara inat, Saraçoğlu'nda, 61. dakikada attığı tertemiz golüyle Fenerbahçe'yi 2-0 öne geçirdi. Alın terine göz dikenlere, hak edilmemiş kupa isteyenlere cevap verircesine, ilahi adalet tecelli buldu...


Stat: Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu
Hakemler: Bülent Yıldırım, Mustafa Emre Eyisoy, Cem Satman
Fenerbahçe: Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Bekir İrtegün, Yobo, Ziegler, Mehmet Topuz, Emre Belözoğlu (Dk. 77 Selçuk Şahin), Cristian, Caner Erkin, Ale (Dk. 90 Bienvenu), Sow (Dk. 77 Semih)
Trabzonspor: Tolga Zengin, Serkan Balcı (Dk. 77 Henrique), Giray Kaçar, Mustafa Yumlu, Celutska, Alanzinho (Dk. 70 Adrian), Zokora, Colman, Olcan Adın (Dk. 46 Cech), Halil Altıntop, Burak Yılmaz
Goller: Dk. 36 Cristian, Dk. 61 Sow (Fenerbahçe)
Sarı Kartlar: Dk. 4 Ziegler, Dk. 14 Sow, Dk. 52 Emre Belözoğlu(Fenerbahçe), Dk. 10 Serkan Balcı, Dk. 16 Olcan Adın, Dk. 47 Giray, Dk. 71 Adrian, Dk. 81 Burak Yılmaz, Dk. 90+1 Henrique (Trabzonspor)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder