1 Şubat 2012 Çarşamba

TFF İSTİFASININ İÇ YÜZÜ

TFF'de istifa depremi!

3 Temmuz'dan bu yana yaşanan süreçte, sürekli üzerinde oyunlar oynandığını ifade eden Fenerbahçeliler, kamuoyuna bir türlü anlatamadıkları gerçeği, kamuoyu ile birlikte izliyor artık. Federasyona blöf yapan UEFA, biz istemedik TFF yaptı diye çıktı işin içinden. Kendilerine gönderdikleri mektubun da hukuki bir yaptırımının bulunmadığını ileri sürdüler. Çünkü CAS Hakimi Kısmet Erkiner’in de ifade ettiği gibi UEFA, hukuki bilgisi ve gücü olduğunu bildiği, kendilerini iyi savunduklarından emin oldukları federasyonlara yapamadığını, diğerlerine yapıyordu.
Ancak Fenerbahçe’ye oynanan oyunların uzantısı TFF’nin içinde de dönüyor olacak ki, UEFA’nın CAS’a verdiği savunma, 6 Eylül ve 3 Kasım 2011 tarihlerinde TFF’ye ulaştırılmış olmasına rağmen  bu rapordan TFF Başkanı haberdar edilmemiş.  UEFA tarafından CAS’a gönderilen: “Ellerinde bulunan delillerden tatmin olmaz ve şike yapıldığını kanaat getirmemiş olsalardı, bunu söyleyebilirlerdi. TFF isteseydi, F.Bahçe’nin Şampiyonlar Ligi’nde oynamasına izin verirdik.” sözlerini içeren raporu TFF Başkanı televizyondan öğreniyor, telefon açıp TFF yetkililerine soruyor ve yetkililer doğruluyor. Federasyon içerisinde bir oyun oynanmadığını varsaymamız durmunda ise bu kurumun kendi içeisindeki organizasyonu bile yönetemediği manzarası ortaya çıkıyor.
Öte yandan gelinen noktada Mehmet Ali Aydınlar’ın içine düşürüldüğü bu durum da bir Fenerbahçeli olarak  katlanılması güç bir durum.  Ancak Fenerbahçe Asbaşkanı Ali Koç 29 Kasım 2011 tarihinde düzenlediği  basın toplantısında, saklanan rapordan bahsetmiş ve Aydınlar’ın TFF yöneticileri tarafından yanlış yönlendirildiğini belirterek kendisini bu konuda uyarmış ve: “UEFA, TFF’yi kararı konusunda serbest bırakmıştır. TFF’nin de aldığı karar ortadadır” açıklamasını yapmıştı.
Şimdi ise gelinen bu  noktada Fenerbahçe camiası ve tüm spor kamuoyu tarafından acilen cevap bekleyen sorular var:
1.     UEFA’dan gelen ilk mektup TFF  hukukçuları tarafından incelenmemiş midir? Bu mektubun hukuki bir yaptırımı olmadığı saptanamamış mıdır? Eğer anlaşıldı ise niçin “Fenerbahçe’nin ihraç kararı UEFA’nındır” denmiştir?

2.     Eğer bu UEFA’nın üstü kapalı bir dayatması ise o zaman bu kararı TFF niçin kendilerine bırakmamıştır? CAS Hakimi Kısmet Erkiner’in belirttiği gibi UEFA’nın blöfüne kanmadan önce şimdiye kadar milli takım bazında UEFA’nın söz ettiği türden benzer bir yaptırımın olup olmadığına bakılmamış mıdır?

3.     Lütfi Arıboğan, İlhan Helvacı ve Cornu görüşmesinde neler konuşulmuştur? Hakkında soruşturma bulunan başka kulüpler de olmasına rağmen Cornu’nun raporunda niçin yalnızca Fenerbahçe’nin adı geçmektedir?

4.     Ve Türk futbolu adına çok önemli başka bir soru: “UEFA tarafından Türkiye Futbol Federasyonu’na gönderilen “CAS’ verdiği savunma raporu “gibi önemli rapor, niçin ve kim tarafından Federasyon Başkanı’ndan saklanmıştır?

Tüm bu sorular Türk futbolunun geleceği adına acilen cevap bulmaldır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder