25 Şubat 2012 Cumartesi

DAVA HENÜZ BİTMEDİ: "HAKLIYIZ KAZANACAĞIZ"

Binlerce Fenerbahçe taraftarının gece geç saatlere kadar kapısında beklediği adliyeden, Aziz Yıldırım için tahliye kararı çıkmadı. Yargılama süreci 26-30 Mart arasında gerçekleştirilecek olan dava ile devam edecek. Sonuç açıklanıncaya kadar sağduyusunu ve sabrını kaybetmeyen Fenerbahçe taraftarının protesto gösterileri, biber gazı ve tazyikli su ile karşılık buldu. 

Tutkusunu ve bitmez tükenmez desteğini bir kez daha sergileyen Fenerbahçe taraftarının Çağlayan'da geç saatlere kadar süren bekleyişi ve desteğinin öyküsü...

Fenerbahçe'nin haklı davasında önemli bir gün... İlk savunmalar tamamlanıyor ve hakim tutuksuz yargılanma taleplerini değerlendiriyor... Duruşmanın ilk gününden itibaren takımını, başkanını ve yöneticilerini yalnız bırakmayan Fenerbahçe taraftarı yine orada, Çağlayan'da, adliye önünde...


Akşam saatleri geliyor, kalabalık artıyor. İşinden, okulundan çıkan Çağlayan'ın yolunu tutuyor. Öyle bir sevda ki bu, sevdalılarını mıknatıs gibi çekiyor. Akşam saatlerinde sayı 2000 dolaylarında, ancak gelenlerin arkası kesilmiyor. 


Gece saatlerinde savunmalar bitiyor. Tahliye talepleri mahkemeye sunuluyor. Saat gece yarısını çoktan geçmiş olmasına rağmen adliyenin önündeki taraftar sayısı 5000'i buluyor.

İstanbul adliyesi görüp görebileceği en kalabalık günlerini yaşıyor. Fenerbahçeliler adliyeye sığmıyor. Pankartlar, marşlar, tezahüratlar; adliyenin önü adeta stadyuma dönüşüyor.

Taraftarlar, başkan ve yöneticilerine seslerini duyurmak istiyor. Yaklaşık 5 bin kişi, "El salla başkan el salla" tezahüratlarıyla meydanı inletiyor.


Coşkulu kalabalık, büyük bir tutkuyla bağlı olduğu Fenerbahçe'sinin üzerinde oynanan ince hesaplı oyunların bitmesini, başkanlarının tutukluluğunun sona ermesini bekliyor. Saatler ilerliyor, duygu yoğunluğu artıyor, beklentiler yükseliyor... Saat 02:30. Ve tutuksuz yargılanma talepleri açıklanıyor. Özel yetkili Mahkeme, Fenerbahçe Asbaşkanı Şekip Mosturoğlu, Eskişehir eski Teknik direktörü Bülent Uygun, Sivasspor Başkanı Mecnun Odyakmaz, eski futbolcu ve Fenerbahçe Altyapı Koordinatörü Cemil Turhan, Giresunspor Asbaşkanı Coşkun Çalık, masör Mehmet Yenice ve Giresunspor Başkanı Ömer Ülkü'nün tahliyesine karar veriyor. Bu isimlerin tahliyesi sevinç yaratırken, listenin burada bitmesi büyük bir şaşkınlık ve hayal kırıklığı yaratıyor.


Başkanlarının serbest kalmasını saatlerce adliyenin kapısında nöbet tutar gibi bekleyen ve "Taraftar çıldırdı, tahliye bekliyor" tezahüratlarıyla sabırsızlandığını belli eden taraftarlar, verilen karar sonrası protesto gösterilerine başlıyor. Gelen tepkiler sonucu Fenerbahçe taraftarına polis, biber gazı, cop ve tazyikli su ile müdahale ediyor. Çıkan arbedede yaralanan taraftarlar olduğu görülüyor.




Tüm bu yaşanan süreçteki tavrı, sonsuz desteği ve sevgisi ile takımının her an yanında olan, en son olarak da Sivasspor maçındaki kadın-çocuk seyircisiyle yine bir gövde gösterisi yapan ve "Direneceğiz" pankartı açan bu tutku dolu taraftarı, sanki birileri bezdirmeye, yıldırmaya çalışıyor...

Karar sonrası Aziz Yıldırım yeniden cezaevine gönderiliyor. Cana kast eden şahısların bile tutuksuz yargılandığı bir sistemde, Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı'nın tutukluluk halinin kaldırılması, sakıncalı bulunuyor. Neden? Çünkü "kuvvetli suç şüphesi(?)" durumu varmış. Şüphe ne? "Şike yapmış olma ihtimali(!)".

Canlarını koruyamadıkları onlarca örnek olmasına rağmen, ölümle tehtid edildiklerini bildiren kadınların, birinci ağızdan şikayetlerine kulak tıkayan, suçlular hakkında işlem bile yapmayan yetkililer, onlarca masum canın göz göre göre kaybına seyirci kalırken, Fenerbahçe Başkanı'nın dışarıda olmasını tehlikeli buluyor.(!)

Çağlayan'da toplanan Fenerbahçeli taraftarların görüntülerini aşağıdaki linkten izleyebilirsiniz.

http://goo.gl/dTzgc















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder